Județul Bacău
Despre școală

Școala Gimnazială Negoiești

« Educaţia primită în şcoala noastră îţi va oferi posibilitatea de a te integra în mod inteligent într-o lume în continuă prefacere!

»

PROIECT EDUCATIONAL IN PARTENERIAT CU CENTRU DE PREVENIRE , EVALUARE SI CONSILIERE ANTIDROG BACAU„DROGUL – UN DRUM FĂRĂ ÎNTOARCERE”

Drogurile par, pentru cei din afară, o lume distinctă, aparte, tentantă dar și înfricoșătoare deopotrivă. Consumul de droguri de mare risc e ste rar întâlnit între adolescenții de vârsta elevilor din grupul țintă, însă există droguri din categoria celor ușoare la care elevii claselor I-VIII ar putea avea acces cu ușurință (țigări, cafea, energizante, alcool). Adolescenții sunt ”grupul țintă” ale acestor pericole tentante drept pentru care s-a considerat oportună o informare cu scop de prevenție asupra efectelor drogurilor. Adolescența este vârsta descoperirii de sine, a acceselor de grandomanie și a conflictului cu generațiile mai în vârstă. Tentația drogului ar putea veni dintr-o stare de revoltă, de rebeliune, sau, cel mai adesea, din curiozitate și din dorința de a fi acceptat de „gașcă”. Exact acest aspect își propune să-l trateze proiectul de față – dincolo de curiozitate și modernitate, care este realitatea din jurul consumului de droguri?
Proiectul propus urmează a se desfaşura în ŞCOALA GIMNAZIALA NR. 1 NEGOIESTI. Acest proiect îşi propune creearea unui sistem coerent de prevenire la nivel şcolar, prin campanii de educare informare a elevilor realizate de specialiştii Centrului de prevenire, evaluare si consiliere antidrog Bacau.
De asemenea, implicarea specialiştilor din şcoli în activităţi de prevenire va duce la eficientizarea maximă a proiectului.
Activitatea de informare a profesorilor va avea drept scop dobândirea de cunoştiinţe şi abilităţi specfice prevenirii consumului de droguri în vederea susţinerii în viitor de lectorate pentru elevi.
Această activitate se va derula prin informări directe şi prin partciparea directă a profesorilor la activităţi specifice de prevenire.
În unităţile şcolare se vor distribui pliante şi se vor prezenta casetele video cu mărturiile toxicomanilor dar si prevenirea apariției cazurilor de consum de droguri în școlile partenere din proiect prin informarea asupra pericolelor și realității consumului de țigări și alcool.
Obiectivele:
-Informarea elevilor din școala cu privire la efectele negative ale consumului de droguri;
-Informarea elevilor din şcoală cu privire la serviciile oferite de Centrul de prevenire, evaluare si consiliere antidrog Bacau;
-promovarea schimbului de experienţă în vederea unei mai bune informări cu privire la realitatea periculoasă a consumului de droguri;
-promovarea dialogului şi a comunicării între elevi și cadre didactice din unităţi şi localități (ate)diferite;
– sensibilizarea tinerilor participanti cu privire la efectele negative ale consumului de droguri
– promovamea unor modalitati eficiente de petrecere a timpului liber in randul elevilor
-dobândirea de informaţii corecte despre droguri;
-identificarea unor consecinţe pe termen scurt şi lung ale consumului de droguri, asupra organismului uman, în general şi asupra fatului, în cazul femeilor însărcinate;
– identificarea unor factori de risc şi de protecţie implicaţi în consumul de droguri la vârsta adolescenţei şi selectarea unor informaţii semnificative despre droguri, cu rol în întărirea factorilor de protecţie;
-cunoaşterea etapelor trecerii de la consum ocazional la abuz şi apoi dependenţă;

DSC_0255DSC_0245DSC_0244DSC_0243DSC_0242DSC_0241scan0011scan0008scan0011scan0003Florina_maricaABCD0002Fotografie0168

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *